Главния мюфтия се срещна с ръководителя на представителството на Европейската комисия в България

Главния мюфтия д-р Мустфа Хаджи се срещна с ръководителя на Представителството на Европейската комисия Огнян Златев. Посещението е част от регулярните срещи на духовния лидер с представителите на светската власт.
„Европейската перспектива на страната ни е факт, който трябва да се ползва от нашите съграждани по-ефективно. Падането на границите отвори вратите към запада, но ние все още има какво да взаимстваме от европейския демократичен пример”, каза главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи при посещението си в Представителството на Европейската комисия у нас.
По думите му широките възможности, които ни предлага членството в ЕС трябва да се трансформират в принос за България. Икономическата миграция трябва да бъде в двете посоки, в противен случай би се увеличил недостига на експертни кадри в страната ни.
„Винаги сме били готови да си взаимодействаме в тази насока с българските институции и да инспирираме ползотворни отношения с институции на европейско ниво”, каза ръководителя на Представителството на Европейската комисия Огнян Златев.
По думите му капацитетът на европейските институции е много по-голям от колкото ние ползваме.
Главния мюфтия представи дейността на Главно мюфтийство и приоритетите в духовното управление на мюсюлманите в България.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.