С лекция отбелязaха в Ардино Седмицата на джамиите

В рамките на Седмицата на джамиите зам. - главният мюфтия на мюсюлманите в България Бирали Мюмюн изнесе в Ардино лекция на тема „Мястото на подозренията в поведението на човека”. Събитието бе организирано по инициатива на наместник – районния мюфтия Ерхан Реджеб и със съдействието на местното мюсюлманско настоятелство.
На лекцията присъстваха преизбраният кмет на община Ардино Ресми Мурад, кметът на Момчилград Акиф Акиф, районният мюфтия Бейхан Мехмед, председателят на бившия общински съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още имамите на Ардино и Бял извор – Орхан Якуб и Арслан Хайрула.
„За мен е чест да бъда част от една организация, която има за цел да популяризира и да разшири знанията ни относно религията. Общинското ръководство винаги е било в добро партньорство с мюсюлманските настоятелства в района и резултатите показват тези наши добри взаимоотношения. Надявам се и за напред в добро сътрудничество да помогнем на нашите джамии, месджиди  и религиозни домове, заяви в своето приветствие Ресми Мурад.
С мултимедийна презентация зам.-мюфтията Бирали Мюмюн представи религиозни постановки на Свещения Коран, които лекуват това индивидуално и социално заболяване. Даде преки насоки за справяне с това голямо изпитание.
Той посочи, че човек, за да не попадне на подозрение трябва да се движи сред вярващи, които са по-малко изпитани с подозренията. Да проверят достигналата до тях информация за достоверност.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.