Многоезично приложение ще улеснява поклонниците в  извършването на хаджа


Приложението „Хадж мабрур” е на урду, английски и хинди е разработено от доктор Наджиб Касми. То съдържа три книги и ръководство за извършване на хадж и умра,девет лекции и 21 различни статии.
Както отбелязва Al-Arabiya, с помощта на приложението ще е възможно потребителите да получават изчерпателни отговори на стотици важни въпроси, свързани с голямото и малкото поклонение.
Това приложение е първото с толкова изчерпателно съдържание на три езика.
На вниманието на потребителите беше представено и друго мобилно приложение „Дин Ислям”, което неотстъпва като носител на информация. В него се съдържат 175 статии, 75 лекции и седем книги на три езика, като повече от 20 от тях са посветени на религията.
Желаещите ще могат да намерят приложенията в официалните електронни магазини, например приложенията Play Store и App Store, като просто въведат текста „Najeeb Qasmi“ и „Hajj Mabroor“. За броени минути приложението ще бъде инсталирано на мобилния им телефон.
По време на представянето на специализираните приложения саудитските учени са призовали да се използват колкото е възможно повече съвременните технологии с  образователни цели, за проповеди за исляма и за борба със стереотипите и предубежденията към исляма и мюсюлманите.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.