Ние сме тук за да помислим как да бъдем полезни на мюсюлманите в България

В периода от 28.08. до 30.08.2015г., СОДУ-„Нювваб” бе домакин на единадесетата среща семинар на завършилите висше ислямско образование в страната и чужбина. В програмата организирана от Главно мюфтийство бяха включени различни теми и дискусии свързани с актуални въпроси.
„Ние сме тук за да помислим как да бъдем полезни на мюсюлманите в България” посочи главния мюфтия  на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи. Той добави, че всеки един от нас е необходимо да си зададе въпроса: - „ Аз с какво мога да бъда полезен на обществото в което живея? Ние трябва да бъдем в едно съревнование, в което всеки да си направи преоценка на свършените и пропуснати дела. Само така можем да се движим напред ”.
С приветствие към форума се обърна районния мюфтия на Шумен Месут Мехмедов.

Гост лектори на срещата-семинар бяха Ебу Бекир Риегер – немски адвокат и публицист, който изнесе лекция на тема:”Ролята на мюсюлманите на Европа в днешните времена” и Феридун Халил – психолог, с лекция на тема:” Поглед отвътре и отвън към дейността на структурите на мюсюлманското изповедание” .
Също така в семинара се включиха и Ведат Ахмед – зам.главен мюфтия и временно изпълняващ длъжността председател на ВМС, с тема „ Кратък обзор на дейността на изповеданието”, Бирали Бирали – зам.главен мюфтия с тема: „Мюсюлманина между действителната и виртуалната реалност” и д-р Сефер Хасанов – преподавател във ВИИ-София с тема” Ролята на мюсюлманските НПО в обществото”.  
В програмата бяха включени и дискусии с различни теми засягащи:  - призива в днешно време, ролята на жената в обществото, коран курсовете и тяхната ефективна дейност.
Главно мюфтийство изказва своите благодарности към районно мюфтийство Шумен и СОДУ „Нювваб”- гр.Шумен за показаната гостоприемност и съдействие в провеждането на форума.

Всички присъстващи се разделиха с пожелания за нови и ползотворни срещи.

Снимки:


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.