Възпитаниците от коран-курса в Лъжница ще представят благоевградското мюфтийство на Национално състезание по Основни познания за исляма

Летните коран-курсове в цялата страна завършват с пищни програми и с явяване на регионално за съответната област състезание по Основни познания за исляма. Регионалното състезание, организирано от Районно мюфтийство-Благоевград за всички коран-курсове от областта, се проведе в село Лъжница. Джамията в благоевградското село едва събра всички възпитаници от коран-курсовете, пристигнали за състезанието.
Официални гости на мероприятието бяха двамата гост-имами от Република Турция - съответно към районните мюфтийства на Благоевград и Смолян, районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед, заместник-районният мюфтия Али Ходжа, имами и ръководители на коран-курсове.
Събитието беше уважено и от много други гости, дошли да видят какво са научили малките възпитаници на коран-курсовете през лятната ваканция.
На първо място в надпреварата за знания се класира отборът на домакините от село Лъжница.
Мюфтията на Благоевград Айдън Мохамед благодари на всички ръководители на курсовете, както и на самите ученици, за положените усилия и раздаде награди на всички взели участие.
В рамките на провелите се през лятото на настоящата 2015 година коран-курсове в благоевградско участие са взели близо 1200 деца.
Районно мюфтийство-Благоевград благодари на всички участници за положения труд,на родителите им - за подкрепата, и на ръководителите - за всеотдайността им в тази нелека мисия - да „насочат подрастващото поколение към ценностите на исляма“.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.