Плевенският мюфтия взе участие в празничната програма на град Никопол

Районният мюфтия на Плевен Хаджи Ниджатин Мустафов присъства на традиционното откриване на празника на град Никопол. Той взе участие по покана на кмета на града Емил Бебенов.
Събитието се организира от Община Никопол, а на празника присъстваха кметове на съседни общини, народни представители от региона, представители на православната църква, както и заместник-кметът на град Турну Мъгуреле от Румъния.
В своята реч Бебенов отбеляза, че град Никопол е пример за толерантно и съвместно съжителство на мюсюлмани и християни, без да се отдава значение на факта кой от каква религия е или към какъв етнос принадлежи.
В приветствието си районния мюфтия на Плевен поздрави кмета и жителите на град  Никопол с техният празник и благодари за поканата. Той потвърди, че общината и общинската администрация работят с всички свои граждани и сътрудничат на всички общности в областта.
Накрая, заедно с отец Валентин и отец Борис, районният мюфтия се включи в обща молитва за благополучието и благосъстоянието на населението в община Никопол.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.