Мюсюлманското изповедание отново подготви своите преподаватели за началото на Коран курсовете, които ще ангажират децата през лятната ваканция.

Обучителните семинари обхванаха всички райони на страната, а последните бяха проведени с преподаватели от Шумен, Търговище и Русе. 

Гост-лектор на последните семинари беше зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед. Участие в тях взеха и районните мюфтии от съответните Районни мюфтийства.

Бейхан Мехмед препоръча на преподавателите да използват различни методи при обучението на децата.

"Религиозното образование трябва да бъде съпроводено от много игри, творчески работилници, рисуване, социални дейности и занятия на открито. Младежите са нашето бъдеще. Затова трябва да направим всичко възможно, за да ги възпитаме в морални ценности, които ще ги направят и достойни граждани", подчерта Бейхан Мехмед и призова участниците в семинарите да положат усилия, колкото се може повече деца да се възползват от летните Коран курсове.

Участие в семинарите в Кърджали и Пазарджик взе главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, а ресорният зам. главен мюфтия Ахмед Хасанов се включи в обучението в Търговище. Семинар беше проведен и в с. Люляково, обл. Бургас.

Последното обучение се състоя в реставрираната сграда на Духовното училище в Русе. Там зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед връчи плакет от името на Мюсюлманското изповедание на гост-лектора от Турция Абдуррахман Йълмаз.

Отново припомняме, че летните Коран курсове започват от 01 юли и ще продължат до края на август. Каним всички деца и техните родители да се възползват от възможностите, които предлага чрез тях Мюсюлманското изповедание!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.