1 млн. лв. бяха събрани по време на Националната кампания на Мюсюлманското изповедание в подкрепа на ислямското образование. По традиция тя се провежда през месец Рамазан, а през 2024 г. постъпилите дарения бележат рекорд.

Чрез средствата отново ще бъде подкрепено провеждането на Коран курсове, преподаването на Религия-Ислям в държавните и общински училища, както и издаването на учебна литература и помагала.

Резултатът от кампанията беше представен по време на последното заседание на Мюфтийския съвет. На него беше обсъдена и подготовката на летните Коран курсове. Те отново ще ангажират децата по време на лятната ваканция, за да бъдат възпитани в добродетелите на нашата религия и да усвоят основни познания за Исляма. Летните Коран курсове отново ще завършат с регионални и национално състезание, в които ще участват най-добре представилите се ученици.

По време на заседанието районните мюфтии информираха ръководството на Мюсюлманското изповедание за хода на кампанията "Да споделим курбана си!". Сред темите на онлайн срещата беше и категоризацията на имамите.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.