Абитуриентите на Духовно училище - Момчилград бяха изпратени с тържество в читалището на града.

С културна програма, която включваше четене на Коран-и Керим, рецитиране на стихове и представяне на откъси от пиеси и скечове, учениците от Духовното училище пожелаха на 15-те завършващи успех в живота и в следващите етапи от тяхното образование. Първенците получиха и специални подаръци.

Сред гостите в пълната зала на читалището бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, началникът на отдел "Образование" в Главното мюфтийство Амир Фелети, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, районният мюфтия на София Бейхан Мехмед, районният мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб, съветникът по социални и религиозни въпроси към Посолството на Република Турция Ердал Аталай, съветникът по образование към Посолството Мехмет Варънджа, дипломати от Генералното консулство на Турция в Пловдив, зам.-кметът на Момчилград Айхан Осман, директорът на Духовното училище Ахмед Бозов, преподаватели и родители. 

"Духовното училище в Момчилград възпитава хора, които отдават значение на ценностите, затова са ценени и уважавани в обществото. Именно затова поздравявам Випуск 2024 г., техните учители и родители", бяха думите, с които Ведат Ахмед се обърна към присъстващите на тържественото събитие.

След церемонията официалните гости посетиха Районно мюфтийство - Кърджали и обсъдиха въпроси, свързани с ислямското образование.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.