Ръководството на Мюсюлманското изповедание гостува на ифтари във Варненско и Старозагорско, които бяха дадени от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и районният мюфтия на Варна Исмаил Ахмедов уважиха ифтара в с. Дръндар, на който присъстваха близо 100 души, а след това кланяха Теравих намаз във Варна, в "Хайрие джамия", която е единствената в България, където се кланя Теравих с Хатим.

Във Варна главният мюфтия се разговаря със студенти от България, както и с чуждестранни студенти, които бяха дошли в джамията. Той изрази задоволството си от факта, че младите хора, които вижда, не са загърбили нито религията, нито своята идентичност, нито образованието. Д-р Мустафа Хаджи им пожела успех и просперитет и ги насърчи да продължават да отстояват своите традиции и ценности.

Зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов, районният мюфтия на Стара Загора и представители на местната власт гостуваха на ифтар в Стара загора и се срещна с вярващи от селата Хаджидимитрово и Габарево.

Зам. главният мюфтия проведе кратка беседа с вярващите, на която им говори за символиката на последните десет дена от месец Рамазан.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.