Благотворителни базари в цялата страна набират средства в подкрепа на ислямското образование. По традиция месец Рамазан е времето, когато Мюсюлманското изповедание и вярващите си подават ръка, за подкрепят заедно младите мюсюлмани в Коран курсовете, в часовете по Религия - Ислям в училище, както и талантливите студенти по пътя на изграждането на добродетели, с които ще бъдат полезни на обществото. 

Преподавателите в Коран курсовете, учениците в Духовните училища и всички жени, които подпомагат дейността на Мюсюлманското изповедание, отново подредиха благотворителните базари и приготвиха със собствените си ръце част от храните и изделията, които се предлагаха при провеждането им.

Един от последните базари в подкрепа на ислямското образование беше организиран в Асеновград на 29 март, а ден по-рано това направиха и учениците в духовно училище "Нювваб" в гр. Шумен. Освен щанда пред "Томбул джамия" те подготвиха програма, която представя традициите през Свещения месец.

Благотворителен базар беше организиран и пред Централата софийска джамия "Кадъ Сейфуллах ефенди". 

Мюсюлманското изповедание изповедание изказва благодарности на всички, които участваха в тази инициатива в подкрепа на просветителската дейност! Аллах да бъде доволен от участниците и дарителите!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.