Мухаммед Ушев от гр. Мадан е поредният хафъз, който беше удостоен с титлата „Пазител на Корана“ след като демонстрира своите познания на тържество в Централната джамия в родопския град.

Младият хафъз е син на наместник районния мюфтия на Златоград хафъз Байрам Ушев и възпитаник на Курса за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ в гр. Мадан. 

Официални гости на празничното събитие бяха заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, районните мюфтии на Благоевград и Хасково Осман Кутрев и Ерхан Реджеб, наместник районният мюфтия на Девин Изет Джалев, наместник районните мюфтии на Асеновград и Кърджали Осман Осман и Сурай Мустафа, началникът на отдел „Образование“ в Главното мюфтийство Амир Фелети, членът на Висшия мюсюлмански съвет Мухаммед Камбер, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов, народният представител Хайри Садъков, кметът на Мадан инж. Фахри Молайсенов, председателят на Общински съвет Мадан Бедри Базеников, имами и общественици от района. 

В своето изказване домакинът на тържеството - хафъз Байрам Ушев благодари на всички, които с присъствието си споделят неговото щастие от това мюсюлманската общност да има още един „Пазител на Корана.“  

Районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов на свой ред заяви, че няма по-прекрасен момент от месец Рамазан, който е Месецът на Корана, за тържество по случай наизустяването на Свещената книга. Той поздрави младия хафъз и неговите родители за усилията, които са положили по този труден път, както и директора на Курса за хафъзи хафъз Шефкет Хаджи, затова че успява да съхрани и развива този курс. 

Главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик също поздрави хафъз Мухаммед Ушев и неговите родители, затова че са го подкрепяли по време на неговото обучение. Той подчерта, че съществуването на Курса за хафъзи е голяма благодат както за Родопите, така и за цялата страна. 

Новоутвърденият хафъз, неговото семейство и преподаватели бяха поздравени и от заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед. 

Ахмед Хасанов отбеляза, че с Курса за хафъзи Мадан е пример за вярващите в България и изрази надежда, че този пример ще бъде последван, за да има в бъдеще хафъзи и от други краища на страната. 

След като Мухаммед Ушев представи познанията си, заместник главните мюфтии му връчиха Свидетелството за завършен курс за хафъзи. 

Младият хафъз получи и подаръци от гостите на тържеството. Празникът завърши с ифтар, даден от семейството на Мухаммед Ушев.

Мюсюлманското изповедание поздравява хафъз Мухаммед Ушев за усилията, които е положил при наизустяването на Корана! Нека Всевишният Аллах възнагради него, неговото семейство и всички останали, които са избрали да носят титлата „Пазител на Корана“!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.