Над 700 хил. лв. достигнаха даренията, които постъпиха от тазгодишната кампания в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците", а подпомогнатите от Мюсюлманското изповедание сираци вече са 608. 

Равносметката беше направена от ресорния зам. главен мюфтия Бейхан Мехмед на последното заседание на Комисията по социални въпроси за 2023 г.

Въпреки че кампанията приключи, продължават да постъпват средства по нея. Предстои публикуването на подробен отчет, съгласно принципите на прозрачност, които институцията съблюдава.

По време на заседанието Бейхан Мехмед направи равносметка и за всички останали благотворителни кампании, които Главното мюфтийство осъществи през 2023 г. Те бяха насочени както към нуждаещите се в България, така и към най-тежко пострадалите места по света.

Сред най-големите по мащаб са кампанията в подкрепа на пострадалите при земетресението в Турция и Сирия и хуманитарната помощ за жертвите на войната в Газа. Благодарение на даренията и общите ни усилия, десетки хиляди хора получиха храна, завивки и дори подслон в най-трудните за тях моменти. 

През изминалата година Мюсюлманското изповедание откри първата джамия извън страната, построена с подкрепата на институцията, която се намира в Непал.

Помощи бяха изпратени в засегнатите от наводненията населени места в България, както и при пострадалите от смерча в Североизточна България.

Мюсюлманското изповедание отново благодари на всички дарители за доверието и подкрепата при редицата благотворителни кампании през тази година! 

Аллах да бъде доволен от всички вас и да дари семействата ви със здраве, щастие и благоденствие!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.