Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи проведе ежегодната си среща с координаторите на летните Коран курсове в Северна и Южна България. Сбирките се състояха в Шумен и Пловдив.

На срещите, в които взеха участие зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов, експертът в отдел "Иршад" и главен координатор на Коран курсовете Бахри Иззет, районните мюфтии на Шумен и Пловдив - Месут Мехмедов и Танер Вели, както и имами от цялата страна, главният мюфтия отбеляза, че обучението на децата в джамиите е сред приоритетите на Мюсюлманското изповедание. По тази причина той призова имамите и преподавателите да бъдат отговорни и да работят последователно със своите ученици.

Д-р Мустафа Хаджи разясни своите очаквания и целите, които трябва да постигне обучението в летните Коран курсове. Според него това са запазването на идентичността, възпитанието в мюсюлманските ценности на младото поколение и предаването на полезни и практични знания.

"Коран курсовете са инвестиция в бъдещето, а всички които учат децата на Корана и ценностите в Исляма, ще имат принос затова то да бъде по-добро ", заяви главният мюфтия.

Зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов изрази увереност, че през следващите два месеца всички ангажирани с Коран курсовете ще положат усърдие. Той подчерта, че когато има координация и сътрудничество, резултатите винаги се подобряват.

Главният координатор на Коран курсовете Бахри Иззет направи презентация пред имамите и преподавателите.

Главното мюфтийство пожелава успех на всички ученици и преподаватели в летните Коран курсове!

Каним всички деца да се включат в тях и през 2023 г.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.