Районно мюфтийство – Разград проведе работна среща с имамите от областта.

Специално участие в нея взеха главният мюфтия на д-р Мустафа Хаджи и гост-имамът от Р. Турция Ибрахим Топуз. 

Заседанието се проведе в джамията „Ахмед бей” в Разград. Районният мюфтия Мехмед Аля приветства гостите и имамите и ги запозна с основните теми - организацията на целогодишните и летните Коран курсове и кампанията за набиране на ученици за Духовните училища в Шумен, Русе и Момчилград.

В своето изказване към имамите главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи акцентира върху визията за развитие на мюсюлманската общност и анализира актуални въпроси, свързани с нея.

Като приоритет във визията си той посочи активната роля на имамите и ги апелира да бъдат по-близо до вярващите и особено до младото поколение, което трябва да бъде възпитано в ислямските ценности. Главният мюфтия определи провеждането на Коран курсове като стъпка към осъществяването на тази цел.

Д-р Мустафа Хаджи връчи благодарствен плакет на гост-имама Ибрахим Топуз, чиято 5-годишна мисия в страната ни завършва в средата на юли и го поздрави за всеотдайната му работа.

Главният мюфтия посети и джамията „Ибрахим паша”, за да се запознае с хода на реставрацията и консервацията, които протичат в момента.

Там д-р Мустафа Хаджи се срещна и с областния управител на Разград Драгомир Златев и зам.-областния управител Найден Късов. По време на срещата главният мюфтия благодари чрез тях на българската държава за помощта при връщането на блясъка на историческата джамия.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.