Ученици от Духовното училище в Момчилград изработиха с помощта на 3D принтер макет на стадион. Той е точно копие на стадиона в града и беше дарен от учебното заведение на кмета на общината Илкнур Кязим.

"Макетът е изработен от трима ученици - Мерием Ардалиева, Фатме Гогунчева и Енес Бозов под ръководството на учителя Али Халил", заяви директорът на училището Ахмед Бозов. Той допълни, че 3D принтерът се използва по време на практически занимания. Самото изработване на стадиона е отнело на екипа около месец, а за да може макетът да изглежда точно като оригинала, за настилката е използвана изкуствена трева.

"По време на пандемията със същия 3D принтер бяха изработени предпазни маски - шлемове, които духовното училище дари на работещите на първа линия", припомни заместник-директорът на училището Нуреттин Чъкър. Той каза още, че учениците вече са изработили макет на джамията в Кърджали, а в момента работят над макет на кърджалийската църква "Св. Георги Победоносец".

"Старанието на учениците ме впечатли изключително много. Убедена съм, че те тепърва ще усвояват нови умения и ще се реализират успешно в живота. Ще намерим удобно място за макета на стадиона, за да могат да го видят възможно най-много хора", заяви Илкнур Кязим.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.