Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна с представители на Държавния комитет на религиите на Албания в сградата на Мюсюлманското изповедание.

Делегацията, ръководена от председателя на Комитета Клодиан Булку, беше на официално посещение в България на 7 и 8 юни 2023 г.

Държавният комитет на религиите, който е под юрисдикцията на Министерството на туризма, културата, младежта и спорта, е натоварен с регулирането на отношенията между правителството и всички религиозни общности, както и със защитата на свободата на вероизповедание и насърчаването на междурелигиозното сътрудничество и разбирателство.

По време на срещата главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи представи пред гостите дейността на Мюсюлманското изповедание и проектите на институцията в подкрепа на религиозното образование и нуждаещите се.  

На срещата присъстваха още председателят на Националния съвет на религиозните общности в България Роберт Джераси, Хайри Емин от отдел "Външни отношения" на Главното мюфтийство и представители на Посолството на Албания в България.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.