Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи проведе работна среща с имами и районни мюфтии от Североизточна България. Тя се състоя в "Текке джамия" в Добрич като част от инициативата на Мюсюлманското изповедание "Активният имам".

В присъствието на районните мюфтии на Добрич, Варна и Силистра - Акиф Акифов, Исмаил Ахмедов, Мюддесир Мехмед и на 11 от най-активните имами в съответните райони главният мюфтия говори за приоритетите и задачите, които стоят пред тях. 

Д-р Мустафа Хаджи постави акцент върху възпитаването на младото поколение, поощряването на завършилите Духовните училища или Курсовете за имами да бъдат в полза на обществото като достойни имами, както и за подпомагането на другите имами чрез обмяна на опит и мотивация.

Главният мюфтия призова да бъде отделено специално внимание на младежите, които могат да отслужат Джума намаз и Байрамски намаз, за да могат да бъдат ангажирани с това.

Д-р Мустафа Хаджи подчерта, че желанието на Мюсюлманското изповедание е да няма нито една затворена джамия в България.

По време на работната среща главният мюфтия отдели специално внимание на провеждането на летни Коран курсове и ползата от тях. 

Заседанието завърши с дуа на д-р Мустафа Хаджи.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.