Семинари за подготовка на преподавателите в летните Коран курсове бяха организирани в Районно мюфтийство - Бургас и Районно мюфтийство - Стара Загора.

За поредна година преди началото на обучението в джамиите лектори и педагози с дългогодишен опит говориха пред имамите и преподавателите за методите на обучение и задържане на вниманието на децата.

В семинара в Районно мюфтийство - Бургас се включиха над 40 имами и преподаватели, а сред гостите беше и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

Той отново припомни, че летните Коран курсове трябва да бъдат основния приоритет на Мюсюлманското изповедание и на всички, които са пряко ангажирани с обучението.

Районният мюфтия на Бургас Селятин Мухарем на свой ред направи анализ на постигнатото и даде заявка за увеличаване на броя на учениците, които през миналата година са били 1000 деца, разпределени в 56 групи.

В семинара в Стара Загора участваха 9 имами от Районно мюфтийство - Стара Загора и 4 от Районно мюфтийство - Сливен. Очакванията на районния мюфтия Сейхан Мехмед са през 2023 година да има около 15 групи с посетители на летните Коран курсове.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.