Главното мюфтийство даде прощален обяд за дипломати, с които институцията осъществи редица социални и образователни проекти по време на техния мандат в България. 

Преди отпътуването от страната на зам.-ръководителя на Дипломатическата мисия на Република Турция в България Ерман Топчу, съветника в Посолството Есин Топчу и първия секретар Мурат Ягъш ръководството на Мюсюлманското изповедание им благодари за отличното сътрудничество през годините и подкрепата за инициативите, насочени към вярващите. Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи им пожела успехи в техния професионален път и ги увери, че у нас винаги ще ги очакват верни приятели.

 

Дипломатите на свой ред заявиха, че за тях е било изключително голяма чест да бъдат част от каузата за съхраняване на ценностите и идентичността на мюсюлманската общност и че пазят много топли спомени от времето, прекарано в България.

За спомен главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи подари на Ерман Топчу, Есин Топчу и Мурат Ягъш художествени фотографии на исторически джамии в страната.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.