Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед участва в срещи със сираците, които подкрепя Мюсюлманското изповедание в Районно мюфтийство - Хасково и Районно мюфтийство - Стара Загора. 

Срещите, на които присъстваха съответно районните мюфтии на Хасково Ерхан Реджеб и на Стара Загора Сейхан Мехмед, се състояха в джамията в с. Габарево и в хасковската Ески джамия.

Бейхан Мехмед поздрави сираците и техните настойници. Той подчерта, че чрез своята кампания в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците", Мюсюлманското изповедание има желание не само да подпомага децата финансово, но и да ги подкрепя морално. 

Заместник главният мюфтия изрази надежда, че чрез подобни срещи между сираците и техните настойници те ще се опознаят по-добре и ще изградят общност. 

"Никой не може да застане на мястото на бащите ви, но ние сме тук за да ви бъдем батковци и чичовци, защото сме съпричастни към вашата съдбата", каза Бейхан Мехмед. 

В своята вековна история Мюсюлманското изповедание осъществи десетки социални проекти. Традиционно раздаваме хуманитарни пакети с хранителни продукти от първа необходимост през месец Рамазан и споделяме курбанското месо с нуждаещите се на Курбан Байрам.

Подпомагането на сираците е един от най-важните ни социални проекти. Чрез него в момента обгрижваме 495 сираци. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.