Председателя на ВМС посети посолството ни в Анкара

Председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед бе приет от Н.Пр. Красимир Тулечки, посланик на България в Анкара.  Посещението се проведе в рамките на официалната визита до Анкара на представители на Мюсюлманско изповедание миналата седмица по покана на Председателството по религиозните въпроси.
„За нас е традиция по време на чуждестранните си визити да посещаваме нашите мисии. В тази връзка Ви благодарим за любезния прием”, каза председателя на ВМС Ведат С. Ахмед. По думите му за доброто сътрудничество между двете религиозни институции висок принос има и посолството ни в Анкара.
Председателя представи целта на визитата и дейността на институцията пред посланик Тулечки и благодари специално за съдействието по отношение на краткосрочния и дългосрочен обмен на свещенослужители-имами, който се превърна в традиция между нашите две страни.
Българския дипломат изрази задоволството си от визитата и готовност за съдействие, що се отнася до спазване на двустранните спогодби между двете религиозни институции.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.