Мюсюлмани и християни заедно отправиха молитва за дъжд и плодородие край местността "Карабаш" до с. Средно село, община Златарица. Над 1000 души се събраха, за да спазят вековната традиция в селото. 

Заместник главният мюфтия Бейхан Мехмед, районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев, кметът на община Златарица Михаил Ганев, имами от Едирне и Бурса се присъединиха към молебена на местните жители.

Зам. главният мюфтия и районният мюфтия на Велико Търново поздравиха жителите в региона за последователността и усърдието, с които съхраняват своите обичаи.

Нутфи Нутфиев подчерта, че вярващите в селото имат и нов повод за радост - в края на миналата година Мюсюлманското изповедание успя да възстанови правата си върху вакъфски имот в Средно село - джамия, построена през 1870 г. Експертите в Главното мюфтийство са в процес на подготовка на проект за нейната реставрация и консервация. 

В знак на признателност за съдействието в този труден и дългогодишен процес районният мюфтия на Велико Търново връчи благодарствено писмо на кмета на община Златарица Михаил Ганев.

След молебена за дъжд присъстващите споделиха и курбан за здраве и берекет.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.