Районният мюфтия на София Бейхан Мехмед се срещна с кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов и участва в раздаването на хуманитарни пакети с продукти от първа необходимост в града.

По време на разговорите в общината Бейхан Мехмед представи пред Иван Гавалюгов дейностите на Районното мюфтийство като постави акцент върху социалните инициативи на Мюсюлманското изповедание. Районният мюфтия изрази задоволство от факта, че за първи път хуманитарните пакети, които Главното мюфтийство осигурява по линия на сътрудничеството си с Червения полумесец, институции и неправителствени организации, достигат и до Ботевград чрез представителите на Районно мюфтийство - София и Българския червен кръст.

Кметът на Ботевград на свой ред благодари на Мюсюлманското изповедание в лицето на районния мюфтия на София за подкрепата, която институцията оказва на нуждаещите се в общината.

След срещата с Иван Гавалюгов Бейхан Мехмед се включи в раздаването на хуманитарната помощ. В инициативата участваха още Иса Осман от Районния мюсюлмански съвет и главният координатор на БЧК за София Диана Андреева.

Екипът на Районното мюфтийство посети и Центъра за обществена подкрепа в Ботевград. Бейхан Мехмед се запозна с неговите нужди и дейности и предостави на Центъра част от хуманитарните пакети.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.