ХафъзГюнешдоудувзе участие в тържествена програма по случай рождението на Пратеника (с.а.с.) в Кърджали

Тържествена програма по случай „Седмицата на Пратеника Мухаммед (с.а.с.)“беше организирана от Районно мюфтийство - Кърджали на 29.04.2015 година. Празникът се състоя в хотелски комплекс „Маказа“.  
Официален гост на тържествената програма и участник в нея бе всеизвестният четец на Коран-и Керим хафъз Мустафа Юзджан Гюнешдоуду.  Сред останалите гости бяха главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи, Алпер Акташ – генерален консул на Република Турция в Пловдив, народните представители на ДПС от региона Шабанали Ахмед и Ердинч Хайрулла, съветникът по социалните  въпроси към Турското посолство Метин Акташ, мюфтията на Гюмюрджина Ибрахим Шериф и колегите от екипа му, районните мюфтии на Хасково, Крумовград и Разград, директорът и заместник-директорът на СОДУ-Момчилград. Програмата бе уважена и от кметове на общини и по-малки населени места. На поканата на районния мюфтия се бяха отзовали и бизнесмените Сюлейман Джамбаз и Абдуллах Шевки.
Близо 1200 души станаха част от мероприятието, което бе и медийно отразено от  телевизия „Тек Румели ТВ“, както и от няколко местни медии.
Програмата започна с приветствено слово от страна на домакина - районният мюфтия Бейхан Мехмед. Всеки един от официалните гости също поднесе приветствията си към присъстващите, като също изразиха и задоволството и радостта си от организираното тържество- концерт.
Присъстващите бяха възхитени от дарбата на официалния гост и участник в програмата хафъз Мустафа Гюнешдоуду, който бе съпровождан от сина си Нуруллах Гюнешдоуду. Гюнешдоуду-младши изпълни няколко иляхита и изрецитира религиозни стихове,  посветени на Пратеника ни Мухаммед (с.а.с.).
В края на програмата районният мюфтия поднесе плакети и подаръци на високоуважаваните гости и им благодари за посещението.
За всички присъстващи беше подготвена и почерпка, спонсорирана от бизнесмени.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.