Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов проведоха работни срещи в Районно мюфтийство - Русе.

На 24.03.2022 г. представителите на ръководството на Мюсюлманското изповедание заедно с районния мюфтия на Русе Юджел Хюсню посетиха джамията в Две могили и разговаряха с вярващите и Мюсюлманското настоятелство.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет изнесе лекция за символиката на предстоящия месец Рамазан. 

Ведат Ахмед говори за важността на оруча, ифтара и споделянето на трапезата с ближния. След срещата зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов прочете знамения от Коран-и Керим, а Сюлейман Исмаил изпълни религиозни песни – иляхита. 

На 25.03.2022 г. гостите посетиха Духовното училище в Русе, където се срещнаха с директора  Тунджай Шериф, преподаватели и ученици. Ведат Ахмед и Ахмед Хасанов поздравиха младежите за решението им да получат своето образование в Духовното училище. 

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет и зам.-главният мюфтия се инспектираха и хода на протичащата реставрация на сградата към учебното заведение. 

Посещението в Районно мюфтийство - Русе завърши с петъчно хутбе и джума намаз в историческата джамия "Мирза Сеид паша" в гр. Русе.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.