Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи взе участие в семинар на Районно мюфтийство - Пазарджик. В рамките на двудневно обучение в Драгиново имамите имаха възможност да участват в лекции и дискусии с духовници и преподаватели от Висшия ислямски институт. 

Темите бяха свързани не само с Исляма и религиозните въпроси, но и с работата на имамите и подхода им към вярващите. 

Подготовката за месец Рамазан, провеждането на Кампанията в подкрепа на ислямското образование, "Имамите и духовното здраве", "Подходът на Пратеника" и "Протокол и комуникации" бяха сред основните панели в семинара, водени от началника на отдел "Иршад" в Главното Мюфтийство Халил Ходжов, ръководителя на Центъра за духовно наставление и консултации Бирали Бирали, преподавателя от Висшия ислямски институт д-р Сефер Хасанов и районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов. 

Семинарът завърши с лекция на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той даде насоки за решаване на проблемите, пред които са изправени водачите на мюсюлманската общност в областта.

На финала главният мюфтия връчи благодарствен плакет на бившия районен мюфтия на Пазарджик Абдуллах Салих за приноса му в развитието на Мюсюлманското изповедание. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.