Сираците, подпомогнати от Мюсюлманското изповедание, ще получат надбавки за Рамазан Байрам и нови дрехи. Специално за тях Мюсюлманското изповедание ще организира и екскурзии след осигуряване на спонсори. Решението на Социалната комисия беше съобщено пред деца без родители от Разград и Исперих. 

В срещите с тях участваха зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед и районният мюфтия на Разград Мехмед Аля. Те бяха част от разговорите с децата, лишени от родителска грижа и техните близки, които се провеждат на всеки три месеца по предложение на зам.-главния мюфтия. Освен че по време на срещите децата получават финансовата помощ, отпусната за тях от Мюсюлманското изповедание, те имат и възможност да получат препоръки и наставления за образованието си. В този дух всяко едно от тях разказа за своите занимания и интереси.

Районният мюфтия на Разград поздрави децата и техните близки. С пожелания настъпващият месец Рамазан да им донесе благодат и берекет Мехмед Аля благодари за доверието на сираците към Мюсюлманското изповедание.

Бейхан Мехмед представи пред гостите Проекта на подпомагане на сираци на Мюсюлманското изповедание, който води своето начало от 2013г., както и останалите социални дейности на Изповеданието.

"Тези проекти и срещи ни дават възможност да се опознаем и да си помагаме. Затова редом с организирането на религиозния живот на мюсюлманите, ние осъществяваме социални и хуманитарни проекти, подпомагаме образованието и отпускаме студентски стипендии", подчерта зам.-главният мюфтия.

Той припомни, че кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците" приключи с голям успех през изминалата година. Огромен принос за това имаха благотворителните базари, чрез които инициативата излезе от джамиите и се пренесе в центъра на населените места.

Бейхан Мехмед изрази задоволство, че голяма част от сираците, подпомогнати от Мюсюлманското изповедание, посещават и Летните Коран курсове.

Децата и техните настойници на свой ред отново имаха възможност да задават своите въпроси към организаторите. 

Срещата приключи с дуа от зам.-главния мюфтия и благодарности към районния мюфтия на Разград за съдействието при организирането ѝ. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.