Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети община Руен и се срещна с активни имами и представители на джамийски настоятелства в Районно мюфтийството - Бургас. 

Работното заседание беше открито с анализ на районния мюфтия Селятин Мухарем за дейността на Районното мюфтийство през изминалата година. Докладът включваше данни за резултатите от проведените кампании на Мюсюлманското изповедание и обучението на младите мюсюлмани в джамиите. 

Селятин Мухарем представи пред главния мюфтия и програмата, с която ще бъде отбелязан месец Рамазан в Районно мюфтийство - Бургас.

Д-р Мустафа Хаджи на свой ред даде положителна оценка за свършеното в района и поздрави имамите и представителите на джамийските настоятелства за тяхната активност. Главният мюфтия подчерта, че в Районно мюфтийство - Бургас имамите са изключително последователни в обучението на децата в джамиите и подготовката им за Хатим-програми, които се превръщат в събития за мюсюлманите в околността.

"Със ентусиазъм нашите имами трябва да работят и в големите градове, за да съхраним и там ценностите на Исляма", заяви д-р Мустафа Хаджи.

Главният мюфтия запозна присъстващите на заседанието с финансовото състояние на Мюсюлманското изповедание и целите, които могат да бъдат постигнати съгласно възможностите на бюджета. 

След заседанието д-р Мустафа Хаджи се срещна с кмета на община Руен Исмаил Осман и кметове на население места в областта. Акцент в разговорите бяха подкрепата за мюсюлманската общност, както и необходимостта от ремонт на джамии в Районно мюфтийство - Бургас.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.