Документален филм, посветен на 100-годишнината от основаването на духовно училище "НЮВВАБ" - гр. Шумен, ще разкаже историята на най-старата образователна институция, свързана с Мюсюлманското изповедание. 

Във връзка с честванията председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед посетиха Търговище и Шумен. 

В Търговище ръководството на Мюсюлманското изповедание проведе работно заседание с районния мюфтия Назиф Расимов, на което беше обсъдена програмата за юбилея на "НЮВВАБ" в областта. 

Районният мюфтия на Търговище информира председателя на Висшия мюсюлмански съвет и зам.-главния мюфтия за образователните и културни инициативи, планирани от Мюфтийството.

Срещите на Ведат Ахмед и Бейхан Мехмед продължиха в Шумен. Те разговаряха с районния мюфтия Месут Мехмедов, с когото също беше обсъдена организацията на честванията за 100-годишнината на Духовното училище. Програмата приключи със среща с ръководството, учителите и учениците в "НЮВВАБ". На нея беше представен екипът, който ще заснеме документалния филм, посветен на училището.  


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.