Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и водената от него делегация се срещнаха с ръководството на ДИТИБ (Diyanet Işleri Türk İslam Birliği) в Германия по време на посещението в Кьолн.

Двете институции обсъдиха осъществяването на съвместни проекти. Мюсюлманското изповедание в Република България и Главното Мюфтийство на Германия подписаха споразумение за сътрудничество в областта на религиозните дейности, културата, образованието и социалните дейности. 

Организациите на мюсюлманите в двете държави поеха ангажимент да работят заедно при провеждането на благотворителни инициативи, подпомагане на хора с увреждания и в неравностойно положение, както и за оказване на съдействие при необходимост от репатриране на починали. 

Посещението на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи в Кьолн продължи със среща с наши сънародници - мюсюлмани, които живеят в Германия. 

Д-р Мустафа Хаджи заяви, че в лицето на Мюсюлманското изповедание те винаги могат да срещнат упора и подкрепа. Той призова вярващите, макар и далече от своите близки, да не забравят корените си и ислямските ценности, в които са възпитани. 

Срещата завърши с дуа за здраве и благоденствие!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.