Зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед посети Районно мюфтийство - Хасково и се срещна с младежи. 

Бейхан Мехмед изнесе лекция за нощта Мирадж, която ще отбележим тази неделя. Свещената нощ е свързана с края месец Реджеб и издигането  на Пратеника Мухаммед (с.а.с) към Небесата, за да получи като подарък петкратния намаз. 

Лекцията беше част от програмата с различни теми, насочени към младежи, по която Районно мюфтийство - Хасково и имам-хатибът Мюмин Рамадан работят от 5 месеца. 

Всеки четвъртък след Акшам намаз в старата джамия в града се организира сохбет и присъстващите обсъждат актуална за Исляма тема. Дискусиите и лекциите се радват на голям успех, като повече от 20 младежи участват в тях без прекъсване. 

В началото на лекцията този четвъртък районният мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб произнесе поздравително слово и благодари на зам.-главния мюфтия за високата чест, която е оказал с присъствието си. 

Бейхан Мехмед на свой ред оцени високо усилията на Районното мюфтийство при работата с младежи и приобщаването им към мюсюлманската общност. 

След Нощния намаз разговорите продължиха. Те бяха свързани с основните семейни и човешки ценности като уважението към родителите, образованието и консумирането на "Хелял" храни. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.