Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи награди участници в конкурса "Джамията в моя живот". Духовният водач на мюсюлманите в България връчи грамотите на най-малките посетители на джамиите след лекция в Рибново. По време на срещата с хората от селото главният мюфтия им благодари за активността във всички кампании в подкрепа на нашите братя и сестри, организирани от Мюсюлманското изповедание и специлано кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците".

Д-р Мустафа Хаджи подчерта пред вярващите, че именно ислямското образование и Коран курсовете ни правят по-солидарни и ни връщат към нашите предци, за да съхраним завещаните от тях ценности.

Районният мюфтия на Благоевград Осман Кутрев на свой ред подчерта, че децата, които посещават Коран курсовете в джамията, се справят добре както с изучаването на религията, така и с овладяването на словото и изобразителното изкуство.

След срещата в Рибново главният мюфтия проведе заседание с имамите в Гоце Делчев. Те обсъдиха подготовката и програмата за Трите свещени месеца, възможностите за подобряване на квалификацията на имамите, както и възможностите дейността им да им да се разпростре извън джамиите. 

Посещението на вярващите на места, свързани с тяхното ежедневие, беше сред предложенията по време на срещата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.