МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян откри стая за молитва за мюсюлманите. На официалната церемония присъстваха районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, работещи в лечебното заведение и гости.

Районният мюфтия, заедно с изпълнителния директор на болницата д-р Марин Даракчиев и зам.-директора д-р Емилия Апостолова, преряза лентата на стаята за месджид, която е изградена със средства на болницата и с дарения на мюсюлмани.

„В рамките на три седмици, с общи усилия и с подкрепата на ръководството на болницата в лицето на д-р Даракчиев и д-р Апостолова, успяхме да обособим тази стая за молитва. Благодаря за инициативата, съдействието, проявената доброта, както и за достъпната локация на стаята. Тя е на много удобно място и всеки би могъл да се ориентира, когато е време за молитва. Този месджид ще се ползва от лекарите, медицинския персонал, пациенти, техни близки, както и от хора на изследвания, поставени пред дилемата – да изчакат изследванията или да отидат до джамията, за да откланят намаза си“, каза районният мюфтия.

В знак на признателност Неджми Дъбов връчи на д-р Марин Даракчиев благодарствен плакет и превод на Корана. Благодарствен плакет беше връчен и на д-р Емилия Апостолова, която се е заела с нелеката задача да координира дейностите по обособяване на стаята за месджид.

„Знаете, че болницата е място, където всеки идва със своята болка и с надежда за изцеление. Ние, лекарите лекуваме тялото, но нашите пациенти се нуждаят и от духовна подкрепа. И в тази стая, която открихме, всеки може да се помоли за здраве, благоденствие, мир. Благодаря на всички, които подкрепиха това начинание“, каза изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.