Завръщането на младежите към духовните ценности ще бъде тема на серия от срещи, организирни от Мюсюлманското изповедание. Това е и един от основните приоритети на Главното Мюфтийство през Трите свещени месеца, които започват на 2 февруари.

Началото беше поставено с беседа в силистренското село Паисиево, на която присъстваха зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов и районният мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед.

"В живота на днешните младежи материалното взема превес над вярата и духовността. Консуматорското общество е сред причините да изпитват несигурност и да губят своите морални ориентири. Виждаме обаче колко остра е нуждата от завръщането към тях, защото духовните ценности са тези, които ни носят мир в света, изпълнен с противоборство и желание за притежаване на все повече и повече", заяви Ахмед Хасанов пред гостите в джамията. Сред тях бяха младежи и ученици от средните училища.

В с. Паисиево зам.-главният мюфтия изнесе лекция, посветена на Трите свещени месеца, тяхната благодат и задълженията на мюсюлманите в този период. 

Ахмед Хасанов поздрави имама Сербилент ходжа за неговата инициативност. Благодарение на усилията да бъде имам в няколко села, вярващите не усещат липсата на имам във всяко едно населено място. 

Лекцията беше последвана от дискусия, в която младежите бяха активната страна. Те зададоха десетки въпроси, свързани с Исляма и традициите ни. 

Програмата приключи с четене на Корана и изпълнение на религиозна музика.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.