Българското национално радио посвети предаване на кампанията на Мюсюлманското изповедание в подкрепа на децата без родители "Седмица на сираците", която през тази година се провежда от 22 до 28 ноември.

В предаването "Петък следобед", което е част от програмата на Турската редакция на БНР, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед представи лекция на тема "Да протегнеш ръка на сирак". 

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет подчерта, че Пратеникът Мухаммед е най-добрият пример в това отношение и призова слушателите да се опитат да запълнят празнотата, която оставя загубата на родител у децата. 

"Всеки мюсюлманин е длъжен да подкрепи децата без родители спрямо своите възможности", припомни Ведат Ахмед, позовавайки се на правата и задълженията на всеки вярващ, съгласно Ислямското право. 

Най-важното ни задължение като мюсюлмани е да закриляме сираците от нанасяне на вреди върху тяхното имущество. На второ място е оказването на финансова помощ, а на трето място идва задължението за оказване на морална подкрепа на децата без родители.

В ефира на БНР Ведат Ахмед призова вярващите да подкрепят кампанията "Седмица на сираците", която през 2021 г. ще подпомогне над 350 деца. С набраните средства всяко от тях ще получи от Мюсюлманското изповедание месечна помощ в размер на 60 лв. или общо 720 лв. на година. 

Цялото предаване на турски език можете да чуете в следния линк: https://bnr.bg/tr/post/101561439/cuma


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.