Благотворителни базари, организирни в Районно мюфтийство - Пазарджик, събраха 27 670 лв. в подкрепа на деца без родители. Те са част от кампанията на Мюсюлманското изповедание "Седмица на сираците", която тази година се провежда между 22 и 28 ноември. 

Сумата е събрана след провеждането на 6 благотворителни базара в областта. Два от тях са организирани в Драгиново, а останалите - в Сърница, Мече корито, Кръстава и Грашево.

Инициативите в подкрепа на децата без родители започнаха още преди официалния старт на кампанията. Благодарение на усилията на местните имами, ръководителите на Коран курсовете и участниците в тях, в кампанията "Седмица на сираците" се включиха колкото се може повече братя и сестри мюсюлмани.

Те участваха както в приготвянето на храните за базара и организирането на сергиите, така и със закупуване на предлаганите стоки за благородната кауза.

Районно мюфтийство - Пазарджик изказва благодарност на всички за съпричастността към "Седмицата на сираците"! Вярваме, че в такива моменти проличава сплотеността на обществото. Нека Всевишният дари всички със своята безкрайна милост и благодат! 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.