Над 5400 лв. събра благотворителен базар в подкрепа на деца без родители в София. Инициативата е част от националната кампания на Мюсюлманското изповедание "Седмица на сираците".

Събитието, което се състоя пред джамията "Баня башъ", привлече вниманието не само на вярващите, но и на редица туристи и чужденци, които подпомогнаха децата. Те се запознаха отблизо с кампанията и опитаха от традиционните храни, приготвени в кухнята на Районно мюфтийство - София от жени-доброволци. 

"Тази година събраната сума в подкрепа на сираците възлиза на 5473.24 лв. Това е и една от най-високите суми досега. Нашата голяма надежда е да видим щастието в очите на децата, които подкрепяме. Правим го с вярата, че с помощта на Аллах Теаля, те ще бъдат много успешни граждани. Надяваме се, че ще предадат на идните поколения този пример за солидарност", заяви районният мюфтия на София Бейхан Мехмед.

Една от причините за огромния интерес към благотворителния базар е провеждането му преди Джума намаз. Молитвата беше откланяна от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

В джамията Баня башъ той отново говори пред нашите братя мюсюлмани за солидарността и добродетелите, които ни водят към Дженнета.

Аллах да приеме сторено от всички добро!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.