Ректорът на Висшия ислямски институт в София д-р Кадир Мухаммед и преподаватели от учебното заведение посетиха посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок.

Поканата към тях беше отправена по случай Деня на учителя, който се отбелязва на 24 ноември в Турция. 

Посланик Секизкьок пожела успешен мандат на д-р Кадир Мухаммед, който беше утвърден за ректор от Висшия мюсюлмански съвет на 10 ноември 2021 г.

По време на срещата, на която присъстваха и зам.-ректорите на Висшия ислямски институт доц. д-р Абдуллах Търабзон и д-р Айдън Юмер, като и преподавателят д-р Селиме Хасанова, посланикът на Турция подчерта, че дипломатическата мисия ще продължи да оказва подкрепа на значимата образователна институцията, която подготвя ръководните кадри за Мюсюлманското изповедание в България. 

Представителите на Висшия ислямски институт на свой ред благодариха на посланик Секизкьок за уважението, което засвидетелства към учителите, които са в основата на изграждането на морално и солидарно общество. Те подариха на дипломата годишника на Висшия ислямски институт и я поканиха да посети учебното заведение.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.