Съветникът по социални въпроси към Посолството на Република Турция у нас Мехмет Генч и аташето по социални въпроси Шемседдин Шимшек се срещнаха с ръководството на Главното Мюфтийство в Република България за прощален обяд. Поводът беше отпътуването на Мехмет Генч от страната след изтичането на 3-годишния му мандат. 

На прощалния обяд с дипломатите присъстваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Бейхан Мехмед, Ахмед Хасанов и Мурат Пингов, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, както и дипломатите от Посолството на Република Турция в България Шенол Генч Есин Топчу.

Главният мюфтия благодари на Мехмет Генч и Шемседдин Шимшек за всеотдайната им работа. Д-р Мустафа Хаджи подчерта, че чрез сътрудничество им Мюсюлманското изповедание у нас е осъществило редица проекти в подкрепа на най-уязвимите групи в обществото.

Сред най-успешните инициативи е раздаването на хуманитарни пакети през свещения месец Рамазан. Само през тази година помощта достигна до повече от 7000 души, без значение от тяхната етническа и религиозна принадлежност.

На прощалния обяд Мехмет Генч заяви, че се отпътува от България с приятелски чувства към хората, които е срещнал в страната.

За спомен дипломатите получиха подаръци от Мюсюлманското изповедание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.