Районният мюфтия на Русе Юджел Хайредин проведе работно заседание с имами и председатели на мюсюлмански настоятелства в областта.

Провеждането на кампанията в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците", организирането на зимни сохбети в джамиите, абонамента за сп. "Мюсюлмани" през 2022 г., както и състоянието на мюсюлманските настоятелства бяха сред въпросите, които участниците в срещата обсъдиха.

Заседанието започна с четене на айети от гост-имама Туруду Йълдъръм. 

"Трябва да бъдем по-активни по време на кампанията за набиране на средства за сираците и да им помагаме, уповавайки се на айети и хадиси", заяви районният мюфтия Юджел Хайредин пред присъстващите.

Той обяви, че мюсюлманските настоятелства ще бъдат уведомени за датите за провеждане на годишни отчетни събрания. В някои от настоятелствата предстоят и отчетно-изборни събрания. 

Една от важните задачи пред Районното мюфтийство ще бъде привличането на колкото се може повече читатели на сп. "Мюсюлмани". Изданието на Мюсюлманското изповедание има важна роля в опазването на самосъзнанието, идентичността, религията и културата на мюсюлманите.

Зимните сохбети в Районно мюфтийство - Русе ще започнат пред декември. Имамите и представителите на мюсюлманските настоятелства изразиха желание да не ги прекъсват, въпреки трудните епидемични условия, защото те са част от създаването на силна връзка между Изповеданието и общността. 

Срещата завърши с молитва за здраве и берекет и молитва в памет на загиналите при трагичния инцидент на автомагистрала "Струма".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.