Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и районният мюфтия на Монтана Неджати Али обсъдиха спазването на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в джамиите и организирането на работата на имамите по време на пандемията. 

Срещата с имамите от региона се проведе в библиотеката, част от единствената запазена джамия на Осман Пазвантоглу във Видин. През годините тя е събрала много ръкописи и е била ценен източник на знания. Днес библиотеката служи за офис на Районно мюфтийство - Монтана.  

По време на заседанието главният мюфтия поздрави имамите за постигнатите резултати и ги насърчи да работят в същия дух. Посочвайки надгробните камъни в двора на джамията, д-р Мустафа Хаджи даде пример с предците, които са били отдадени на службата на Аллах. 

Районният мюфтия Неджати Али от своя страна подчерта, че трябва да се обърне по-сериозно внимание на провеждането на Коран-курсове. 

След края на срещата главният мюфтия се запозна с богатия архив на Районно мюфтийство –Монтана, който обхваща периода от началото на ХХ век.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.