Ръководството на Главното Мюфтийство посети посланика на Република Турция в Република България Н. Пр. Айлин Секизкьок. Срещата в резиденцията на дипломата се проведе по нейна покана. 

Н. Пр. Айлин Секизкьок поздрави главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Бейхан Мехмед, Ахмед Хасанов и Мурат Пингов, както и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик за преизбирането им начело на Главното Мюфтийство на Мюсюлманската конференция на 29 май 2021 г. 

Посланикът на Турция разказа за обиколките си из различни краища на страната и срещите с представители на мюсюлманската общност у нас. "Аз и моят екип бяхме изключително добре посрещнати от районите мюфтии и нашите братя и сестри мюсюлмани", заяви със задоволство Н. Пр. Айлин Секизкьок.

Дипломатът подчерта, че Главното Мюфтийство в Република България е една от най-важните институции, свързани с мюсюлманите в страната и винаги може да разчита на подкрепа в нейно лице, както и на дипломатическата мисия, която ръководи. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи на свой ред благодари за поканата и топлия прием. Той представи последните успехи, които постигна Мюсюлманското изповедание.

Сред най-значимите е одобрението на новите учебници по Религия-Ислям от Министерството на образованието. Промените във Висшия ислямски институт и провеждането на Коран-курсове във все повече населени места също бяха сред резултатите, които главният мюфтия изтъкна.

Д-р Мустафа Хаджи на свой ред покани посланик Секизкьок да посети Главното Мюфтийство.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.