Имамите от Районно мюфтийство - Варна обсъдиха подготовката на зимните сохбети в джамиите и Кампанията за подпомагане на сираци, организирана от Главното Мюфтийство.

Инициативата за подкрепа на деца без родителска грижа ще се проведе през първата седмица на ноември, а набраните средства ще подпомогнат 9 сирака в района. 

За да може кампанията да получи подкрепата на повече хора, Районното мюфтийство планира да бъдат поставени кутии за дарения в джамии, магазини, както и при провеждането на културни и религиозни мероприятия. При изнасянето на Хутбе на петъчните молитви, вярващите също ще бъдат информирани за благотворителната инициатива. 

По време на онлайн заседанието имамите дадоха добра оценка на проведените мероприятия в 10 населени места по случай Мевлид кандили и обсъдиха резултатите от изпита за проверка на квалификацията на имамите.

Районният мюфтия обяви, че предстоят проверки на служителите в джамиите. Очаква се това да доведе до по-добро изпълнение на задълженията им и до по-голямо удовлетворение сред нашите братя и сестри мюсюлмани.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.