Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи прие делегация на сдружението "Хак инсани ярдъм", водена от председателя ѝ Али Гюр. Организацията с нестопанска цел подпомага хуманитарни и социални дейности, насочени към хора в неравностойно положение.

В сградата на Мюсюлманското изповедание Али Гюр и членовете на Сдружението разговаряха с главния мюфтия и неговия заместник Бейхан Мехмед. 

Двете страни изразиха задоволството си от осъществените през годините проекти. Сред тях са организирането на ифтари в бедни страни, раздаването на курбанско месо, откриването на кладенци и подпомагането на нуждаещите се с хуманитарни пакети. 

Ръководството на Главното Мюфтийство припомни, че по време на последния Курбан Байрам институцията успя да раздаде курбанско месо на 3000 души в Африка. Благотворителната кауза беше осъществена чрез кампанията "Да споделим курбана си" и общите усилия на Мюсюлманското изповедание и дарители.

През свещения месец Рамазан бяха организирни ифтари за 2200 души. Повече от 1000 хуманитарни пакета достигнаха до нуждаещи се и центрове за сираци в бедни страни.

След разговорите за бъдещи съвместни проекти в сферата на социалните дейности 

главният мюфтия благодари на делегацията за посещението и покани гостите отново да посетят България.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.