Районно мюфтийство - Варна проведе заседание с имами от региона. Началото беше дадено с четене на айети от Свещения Коран-и Керим от имама на гр. Суворово Али Вели.

Провеждането на целогодишни Коран-курсове и кампанията за подпомагане на сираци бяха сред основните теми, които участниците обсъдиха.

Целогодишно преподаване на повелите на Аллах Теаля ще бъде организирано в пет населени места в областта. Това са Варна, Провадия, с. Партизани, с. Лопушна и с. Медовец.

По време на срещата имамите бяха уведомени писмено за провеждането на изпита за определяне на професионалното им ниво "Севийе-и тесбит", който е насрочен за 11.10.2021г. 

Районно мюфтийство - Варна взе решение за номинацията, която ще направи за наградите "Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“. Тази година за отличието ще бъде предложен Юсуф Юсуф - имам-хатиб на с. Партизани.

Девет сирака от Варненско ще бъдат подпомогнати по време на кампанията "Седмица за сираците", организирана от отдел "Социален" на Главното Мюфтийство.

В израз на солидарност и добросърдечност приканваме всички вярващи да се включат в благотворителната кауза, за да помогнем заедно на децата, останали без родители.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.