Съвместни проекти за реставрация и консервация на джамии, обявени за паметници на културата, подпомагане на строежа на нови, както и съвместни социални дейности по време на големите ни празници обсъдиха представители на  Районно мюфтийство - Пловдив и делегации от Бурса, които бяха гости на града. 

Посещението им е свързано с факта, че Пловдив и Бурса са побратимени градове. 

В рамките на един ден районният мюфтия на Пловдив Танер Вели беше домакин на две делегации, които запозна с дейността на Районното Мюфтийство и Мюсюлманското изповедание в Република България.

В първата бяха включени кметът на Бурса Алинур Акташ, зам.-областният управител на Бурса Мустафа Явуз, председателят на изселническата организация "Балгьоч" Вели Йорзтюрк, както и представители на бизнеса и неправителствени организации. Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгьорю също беше сред гостите на Районното мюфтийство. След разговорите делегацията посети Джумая джамия.

По-късно районният мюфтия на Пловдив се срещна с бизнесмени от търговската камара "Румели" и побратимената ѝ организация в Пловдив "Бултиш". Обиколката на гостите в града продължи с посещение на джамията "Имарет Шахабеттин паша", където ги очакваше главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, с когото също обсъдиха възможността за осъществяване на съвместни проекти.

В края на визитата гостите размениха подаръци. Сред тях бяха книга и картина, посветени на историческите джамии.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.