Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети Районното мюфтийство - Стара Загора. В джамията в Казанлък духовният водач на мюсюлманите в България се срещна с всички шестима имами от региона. Главният мюфтия подчерта, че подготовката и образованието на имами продължава да бъде сред основните задачи на Изповеданието.

 

Ръководството на Районното мюфтийство - Стара Загора на свой ред информира д-р Мустафа Хаджи за организацията и напредъка на летните Коран курсове, в които участват близо 100 деца. По време на посещението беше определена дата за провеждане на регионално състезание, в което учениците ще покажат своите основни познания за Исляма. То ще се състои на 30 август и ще включва няколко етапа като четене на Корана, въпроси, свързани с повелите на Аллах и кланянето на намаз. 

 

Посещението на главния мюфтия продължи с обиколка на села в региона. Д-р Мустафа Хаджи провери напредъка на строителните работи при изграждането на новата джамия "Исмаил Бесоолу" в с. Александрово. Той се срещна с дарителя на основните средства за построяването й Мехмед Бесоолу и джамийското настоятелство. Сградата, която ще събира близо 200 вярващи, вече е завършена. В момента продължава изграждането на детска площадка и озеленяването на двора. 

 

В с. Габарево главният мюфтия взе участие в летния Коран курс, който се провежда в джамията в селото. Д-р Мустафа Хаджи поздрави малките участници за тяхното усърдие и всеотдайност и ги покани да покажат знанията, които са усвоили и на регионалното състезание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.