Районното мюфтийство – Пловдив сподели празника на избилието – денят „Ашуре” с представители на всички религии и етноси в града. На площада пред централната джамия „Мурат Хюдавендигяр“ гости и минувачи бяха почерпени с традиционния десерт, който символизира споделянето и благодатта.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, областният управител на Пловдив Ангел Стоев, генералният консул на Турция у нас Корхан Кюнгерю, аташето по търговските въпроси Мехмедали Ердем, представители на община Пловдив и на различни религиозни общности и етноси бяха сред официалните гости.

Те бяха приветствани от домакина на събитието – районния мюфтия на Пловдив Танер Вели, който им благодари, че присъстват на този красив празник на толерантността.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед от своя страна запозна всички присъстващи с историята и значението на деня „Ашуре” в Исляма.

Инициативата беше съвместно организирана с Мюсюлманското настоятелство в Пловдив и председателя му Ахмед Пехливан. След почерпката беше отправена молитва за здраве и благоденствие.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.