Главното Мюфтийство и Българският червен кръст обсъдиха възможността за изработване на общ план за поощряване на ваксинацията срещу COVID-19. Идеята беше представена на среща между главния секретар Джелал Фаик и генералния директор на БЧК проф. Красимир Гигов.

Планът за действие предвижда сформирането на мобилни екипи, които да посетят и ваксинират жителите в изолирани населени места, където няма постоянно присъствие на общопрактикуващи лекари. Те ще заработят след големия ни празник Курбан Байрам.

Диалогът между Мюсюлманското изповедание и хуманитарната организация е продължение на мерките и предложенията, които бяха обсъдени при сформирането на Обществения съвет към Министерството на здравеопазванетоКонсултативният орган, в който влизат журналисти, дейци на културата, представители на различни групи и религиозни общностище работи за постигането на промяна в обществените нагласи към ваксинирането срещу COVID-19. Създаването му беше необходимо, поради факта че България е последна по брой на ваксинирани граждани в Европейския съюз. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.